Verslag UVON bijeenkomst 12 januari 2015

Onze 1e bijeenkomst in het nieuwe jaar was op een hele mooie rustieke locatie namelijk de opkamer van Hofstede de Middelburg in Bussloo.
Onze voorzitter Judith opende door ons allemaal een inspirerend 2015 toe te wensen.
Ze gaf aan dat er 2 belangstellenden aanwezig waren te weten:
• Mirka Ridder van Chateau het Loo, zij importeert exclusieve wijnen “Met Karakter”. Mirka’s winkel is gevestigd aan de Korteweg 63/hoek Langeweg in Apeldoorn. www.chateauhetloo.nl Mirka was mee als introducé van Cynthia.
• Mariëlle Slager van BrinQer. Mariëlle geeft aan dat zij als trajectbegeleider “met passie mensen wil begeleiden naar werk”.
BrinQer is gevestigd aan de Ovenbouwershoek 31 in Apeldoorn. www.brinqer.nl Mariëlle was mee als introducé van Gabriëlle.

Ook hebben wij deze avond een nieuw lid mogen verwelkomen te weten Margreet Romeijn. Margreet was na onze bijeenkomst bij Swinckels zo enthousiast dat ze direct heeft besloten lid te worden. Judith gaf aan hier heel blij mee te zijn en overhandigde Margreet het welkomstcadeau.
Margreet is eigenaresse van Lingeriewinkel La Kemme gevestigd aan de Grote Overstraat 29 in de binnenstad van Deventer. www.lakemme.nl

Nieuws vanuit het bestuur:
• Met ingang van 2015 heeft het bestuur besloten dat elk lid wat een nieuw lid aanbrengt een waardebon naar keuze ontvangt t.w.v. 10 % van de jaarlijkse contributie. Aangezien dit uit zou komen op een bedrag van € 24,- is hier € 25,- van gemaakt.
Dit met de intentie om te groeien naar een bestand van ongeveer 35 leden. Hier werd zeer positief op gereageerd door de aanwezige leden.
• UVON lid Deniz Kaptan van Helderecht Advocaten is begin december bevallen van een zoontje. Na een moeizame start gaat het nu een stuk beter met moeder en zoon.
• Gabriëlle Kaptein heeft aan het bestuur aangegeven haar bestuursfunctie neer te willen leggen. Hierdoor komt haar functie (webmaster/social media) vrij. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je dit aan het bestuur aangeven.
Gabriëlle zal nog wel als lid aanblijven.
Net voor het diner gaf onze voorzitter een aantal personen een roos met de intentie dat deze personen het voortouw moesten nemen in het gesprek aan tafel.
Wat we vooral graag wilden weten van elkaar is wat we zoal hebben meegemaakt in 2014 of met wat voor moois we bezig zijn. Of zoals onze voorzitter zei: “We gaan netwerken, veel succes!”.
Een van de onderwerpen bij ons aan tafel ging over een bijzonder mooi product wat onze voorzitter aan het ontwikkelen is met een daarbij behorende website die binnenkort de lucht in zal gaan www.carrierestap119.nl Judith wil mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière, graag uitnodigen voor een goed gesprek aan haar “keukentafel”.
Het 1e gesprek zal altijd een lunch zijn, door Judith zelf gemaakt met een link naar haar roots. Haar motto: “werk met plezier, houd het luchtig en problematiseer niet al teveel”.
Wij wensen haar heel veel plezier en succes bij het ontwikkelen en in de markt zetten van haar product.
Ook Annet van GSG Architecten heeft ons deelgenoot gemaakt van de ontwikkelingen binnen haar branche en bedrijf. Een van die ontwikkelingen is de architectenwinkel waar zij winkelmanager van is. Deze winkel is gevestigd in het ACEC gebouw in Apeldoorn en hier kunnen particulieren en kleine zelfstandigen terecht voor een gratis advies van een architect. Via de website www.architectenwinkel.com kan men een afspraak maken. De winkel is alleen op zaterdag geopend. Er zijn meerdere vestigingen door heel Nederland.

Na het diner was het tijd voor de workshop Pitchen gegeven door ons lid Lilian Van der Gugten.
Na een introductie van zichzelf en het openbaar maken van haar nieuwe bedrijfsnaam (Go Figure) heeft Lilian ons een heleboel handige tips meegegeven voor het geven van je pitch. Hoe kun je deze opbouwen, wat zeg je vooral niet (“ik heb een bedrijfje, eigenlijk heb ik twee bedrijfjes…”) Wat voor houding kun je het beste wel en niet aannemen. Vertel niet je hele winkel, maar richt je op één ding. Wat zet je in je etalage?
Probeer niet direct te zeggen wat je doet, maar maak het interessant door het via een omweg te brengen.
Vervolgens heeft ze ons de opdracht gegeven om eens na te denken over onze eigen pitch. Dit hebben we in tweetallen gedaan en zo eenvoudig bleek het nog niet te zijn.
Tip van Lilian:
Kijk eens op YouTube naar filmpjes van TEDtalks. En dan in het bijzonder naar Amy Cuddy en het filmpje over de Power Pose.
Na de workshop gaf onze voorzitter aan dat Lilian op 20 januari a.s. een workshop Zelfverzekerd Communiceren geeft waar nog ruimte is voor deelnemers. Deze workshop wordt gegeven in het Stadcafé. Meer informatie kun je vinden op de homepage van UVON Gelderland.
Ook is er aandacht besteed aan de training van Vera, de Silva Businesscourse. Deze Silva Businesscourse wordt gegeven in Frankrijk van 20 t/m 23 maart 2015. Het betreft een gecertificeerde training en leden van de UVON betalen een speciale prijs. Meer info is te vinden op de website van UVON Gelderland en via Vera info@inearth.nl.

Al met al was het een geslaagde avond zeker ook dankzij de gastvrijheid van Marloes Timmer van Hofstede de Middelburg.

Verslag: Cynthia de Haan