Maandag 12 oktober Oeps schade,… En nu?

Rond een uurtje of vier begon het al aardig binnen te lopen bij ANS Pouw. Het autoschadebedrijf van Ron en Ingrid Pouw in Apeldoorn.
We kwamen bijeen voor een kijkje in de keuken van zo’n bedrijf en wat een keuken was het!
Voordat Ingrid het woord kreeg, nam onze voorzitter het voortouw door iedereen welkom te heten en vooral de 3 belangstellende dames een podium te geven en zich voor te (laten) stellen.
Deze avond waren de belangstellenden:
• Magrietha Vosselman van Zus Lifestyle Catering, Magrietha was al eens eerder bij ons geweest en wordt in januari 2016 geïnstalleerd als lid.
• Beryl Lammers, zij is jobcoach en bezig met het opzetten van een webshop met bijzondere objecten voor in je interieur. Haar bedrijf is genaamd: The Jobcoach.
• Corina Methorst-Van de Pol, haar bedrijf is genaamd: Troostrijck. Zij ontzorgt mensen en bedrijven bij verdriet en rouw.

DSCN0239 DSCN0244 DSCN0248

Vervolgens was het aan de overige leden om zich even kort voor te stellen, waarna Debbie Bernasco werd geïnstalleerd als nieuw lid.
Welkom Debbie!

DSCN0251

Na alle formaliteiten gaven we het woord aan Ingrid, en zij vertelde openhartig hoe haar carrière vorm heeft gekregen en op wat voor manier zij uiteindelijk bij haar man Ron in de zaak was gegaan. Na een functie op een accountantskantoor en de, volgens haar, mooiste baan van haar leven bij Groot Schuylenburg werd het tijd voor gezinsuitbreiding. Met de komst van Niels en Romy was het gezin compleet. Na een jaar of 4 begon het toch weer te kriebelen bij Ingrid, en Ron had inmiddels het schadebedrijf van zijn vader overgenomen. Misschien was hier voor haar een plek? De kinderen zijn inmiddels 19 en 16 en Ingrid heeft haar draai binnen het bedrijf gevonden. Toch blijft het af en toe wel kriebelen, en zou ze graag iets voor haar zelf doen. We luisterden aandachtig naar hoe ze om zijn gegaan met de hagelbui van afgelopen zomer, die plotseling zorgde voor ca. 600 extra schades. Er lag wel een draaiboek, maar dat was van 1996 en niet bepaald meer up to date. Ze hebben lange dagen gemaakt van ’s morgens vroeg tot 11 uur ’s avonds, en alle auto’s zijn inmiddels gerepareerd. Het hele gezin draaide mee, overduidelijk een familiebedrijf om trots op te zijn!

DSCN0255

Wat heel duidelijk naar voren is gekomen is dat er ontzettend veel komt kijken bij het runnen van zo’n groot bedrijf met aardig wat personeel. Maar wat hebben ze een mooi bedrijf, mooi pand en mooi gezin!

Ron nam ons vervolgens mee op een Tour du Pouw, door het mooiste state-of-the-art autoschadebedrijf van Apeldoorn en omstreken. Het werd de ladies al snel duidelijk dat het repareren van een schade niet zo maar een dingetje is, maar een goed geoliede machine van mensen met passie voor het schadeherstel vak. Iedereen is hier een sterke schakel in het geheel en alles moet perfect worden afgeleverd, dit gecombineerd met een sterke dienstverlenende factor.

DSCN0263 DSCN0274 DSCN0264

We hebben mogen meekijken met diverse disciplines en zelfs ook mogen re-stylen. Cynthia durfde dit wel aan, echter ze kwam er al snel achter dat het niet eenvoudig is om een deukje te verwijderen. Een deuk maken was echter wel aan haar besteed.

DSCN0271

Na de rondleiding stond er een super borrel klaar. Onze voorzitter bedankt Ron en Ingrid voor hun gastvrijheid en overhandigde een mooie bos bloemen. Gastvrij als ze is, bedankte Ingrid ons op haar beurt met een heuse goodie bag.

DSCN0284 DSCN0282 asn pouw DSCN0256

Vervolgens gingen we in optocht op weg naar het Marktplein in Apeldoorn waar we heerlijk gingen eten bij Spicebrush de Proeverij. Het was een veelvoud aan lekkernijen, en wat hebben we weer genoten.

Het was (wederom) een zeer geslaagde bijeenkomst.

Verslag: Cynthia de Haan