De bijeenkomst van UVON Gelderland op 20 mei stond in het teken van samenkomen en netwerken op een koninklijke plek: Paleis Het Loo.

Het thema van Het Loo in de periode tot de heropening:  BuitenGewoon Open kreeg vandaag wel een bijzondere betekenis omdat zowel de balzaal als de tuinen die dag exclusief voor ons open waren. Voor de gelegenheid was een gezelschap van een aantal leden van UVON Noord Brabant, een aantal oud-leden en enkele introducees aangeschoven bij onze groep.

Inleiding door conservator

De inleiding van conservator Hanna Klarenbeek gaf ons in de balzaal een kijkje in de geschiedenis van Het Loo en  de situatie rondom de verbouwing. Haar uitleg over de beelden in de tuin was een voorproefje op de rondleiding die volgde en maakte ons extra benieuwd naar de rondleiding. 

Vanaf het dak zicht op Libeskind

Vanaf het dak van het paleis hadden we een prachtig uitzicht over de tuin, met de beelden van Daniel Libeskind  aan de ene kant en de bouwput aan de andere kant. De uitleg van de projectmanager gaf ons een inkijkje in het megaproject dat deze verbouwing is. Indrukwekkend!

Netwerken

Het was een dag om te netwerken,  oude banden weer even aan te halen en contacten te leggen met vrouwelijke ondernemers uit Noord Brabant. En deze contacten krijgen een vervolg, want een uitnodiging van de Brabantse afdeling hebben we die avond al ontvangen. Dank dames, voor jullie aanwezigheid en hartelijke reacties!