KERST 2017

 

Het heeft heel wat moeite gekost om alle kerstvieringen van de Uvon de afgelopen jaren te evenaren en mogelijk te overtreffen. Alle “betaalbare” kastelen waren inmiddels al een keer bezocht.

Toen kwam het idee om Huis Vermeer in Deventer eens te bekijken. Een prachtig monumentaal pand waarin het hotel gevestigd is voert ver terug in de tijd. Het hotel was eerst het woonhuis van de familie Vermeer (1895). 115 jaar later in 2009 is antiquair en edelsmid Wim van Dijk gestart met de verbouwing van het pand. Hij heeft alles zelf ontworpen en ingericht. In september 2013 is Grand Boutique Hotel “Huis Vermeer” officieel geopend.

Vanaf het moment van binnenkomst was het Bestuur razend enthousiast. We werden vriendelijk ontvangen door eigenaar Timon Bril. Vol passie vertelde hij over het hotel dat hij sinds kort had overgenomen. Het hotel beschikt over 11 kamers. Na het bezichtigen van een paar kamers waaronder de prachtige bruidssuite weten we dat dit de locatie moet worden voor het Uvon Kerstgaladiner 2017.

8 december is het dan zover. Besloten is om ontvangst met bubbels en diner in de lounge te laten plaatsvinden voor het ultieme kerstgevoel. De dames kwamen weer prachtig gekleed en ook de partners waren dit jaar weer welkom. Bij elke gang werd een verhaal verteld over de bijbehorende wijn en het eten was echt heerlijk. Als kers op de taart heeft het de hele avond te gesneeuwd. Een aantal bleef slapen en nadat wij bij iedereen de kamers hadden bekeken (alle kamers hebben een eigen unieke uitstraling en zijn werkelijk geweldig) werd het tegen 1.30 uur weer rustig in het hotel. ’s Morgens was de verrassing dat het ontbijt geen buffet was maar lekker luxe aan tafel werd geserveerd. Pure verwennerij hebben wij ervaren en volgens de aanwezigen zeker voor herhaling vatbaar.