Op maandagavond 9 november ontmoeten de dames van de UVON Gelderland elkaar op de Wipselberg in Beekbergen.
Dat is nog een hele klim.
Daar staat hen een informatieve avond te wachten. Het thema luidt: Verzuimstop.

Maar voordat de sprekers hun presentaties starten worden eerst de nieuwe gasten geïntroduceerd.

DSCN0318 DSCN0309 DSCN0304

De eerste introducé is Renate van Belzen. Zij vertelt enthousiast over haar Kinder Centrum  Almere. Zij biedt kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In haar West Friese boerderij in Almere is niet alleen ruimte voor kinderen en hun leidsters maar ook voor kippen, konijnen en vogels. Inmiddels heeft zij twee locaties en ambities voor meer.

De tweede introducé is Ingrid Willems, advocaat bij AVIO Advocaten in Apeldoorn. Zij houdt zich bezig met insolventierecht en ondernemingsrecht. Ingrid wordt regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator in faillissementen. Maar haar interesse ligt vooral bij intellectueel eigendomsrecht. Genoeg stof voor nog een informatieavond.

Els Carsouw bijt deze avond de spits af. Zij is een vrijgevestigde bedrijfsarts en heeft in de loop der jaren al vele bedrijven mogen adviseren betreft verzuimvraagstukken.

DSCN0316 DSCN0315

Zij start met een korte geschiedenisles over de arbeidsomstandigheden vanaf de industriële revolutie. Sinds die tijd zijn er verschillende verenigingen, collectieven en diensten opricht ten behoeve van de verbetering van de arbeidsomstandigheden. Aangeland in het nu vertelt zij over de verantwoordelijkheden van werkgevers en werknemers. Door de vele vragen en reacties van de dames komt zij niet eens toe aan de laatste punten van haar presentatie.

IMG_1606 DSCN0319 IMG_1609

Na het diner vertelt Leonie Ouwersloot-Koster, advocaat bij JPR advocaten en tevens actief lid bij de UVON over de WWZ. Onderwerpen als aanzegplicht, proeftijd, concurrentiebeding, transitievergoeding en billijke vergoedingen komen aan de orde. Leonie laat dilemma’s uit de praktijk zien met daarna de uitspraken van de rechters. Hier wordt rijkelijk over gediscussieerd. De dames vertellen ook openlijk over hun dilemma’s welke zij ondervinden met hun personeel.

DSCN0327 DSCN0335

Laura Kleemans, manager Preventie & Vitaliteit Marces Custodio, sluit deze avond af met haar verhaal over vitaliteit. Zij pleit voor vitale ondernemingen omdat dat zou leiden tot minder verzuim en arbeidsongeschiktheid. Omdat de pensioen leeftijd stijgt is iedereen erbij gebaad zo lang mogelijk vitaal te blijven werken.

De avond was informatief en door de verhalen van de ondernemers ook heel persoonlijk. Moe maar voldaan dalen de dames de Wipselberg weer af op weg naar huis.

Verslag: Anet Schurink