Millie’s Indische Keuken 15 januari 2018

 

Vandaag gaan we zelf koken. Dit doen wij bij Mildred. Wij worden ontvangen met een glaasje bubbels om te toasten op het nieuwe jaar en lekkere hapjes.

Deze avond hebben wij 5 belangstellenden. Karin van Turnhout, Anieta Scholten, Janet Kuiper, Wieneke Groot, Martine Floor-Bron en Gerdie van den Berg. Na het welkom van Lilian stellen zij zich kort aan ons voor. Ook de leden vertellen wie zij zijn en wat ze doen. Daarna volgt er een pitch van Mildred. Zij vertelt over haar bedrijf en dat de Indische keuken heel toegankelijk is voor iedere smaak. Daarna verdeelt zij het aantal dames voor de verschillende gerechten die zij samen moeten maken.

 

Pittige garnalen: Grote garnalen pittig gemarineerd

Sambal goreng telor poejoe: Kwarteleitjes in een pittig sausje

Pangsit goreng: Gekruid gehaktballetje in kleine loempiavel

Pekingeend: Chinese crêpes gevuld met eend en hoisinsaus

Fusionrolletjes: Rijstvellen gevuld met o.a. groene asperges

Thaise salade: Met gebakken biefreepjes

Salade Bangkok: Frisse salade van groente en fruit

Saté Ajam & Satésaus: Van kippedijenfilet

Nagerecht: Panna cotta met verse mango en spekkoek

 

Je ziet gelijk wie er houdt van koken en wie niet!! Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte om met elkaar te praten. Na ruim een uur is alles klaar en kunnen de schorten weer af. Alles wordt mooi neergezet voor de foto. Het licht wordt gedimd en de kaarsen gaan aan en dan kunnen we eindelijk gaan eten en genieten. Het was een supergezellige, leuke avond met mooie gesprekken, heerlijk eten en goed geregisseerd door een voortreffelijke gastvrouw Mildred.