Verslag UVON Gelderland / Rotterdam

Op maandag 13 mei om 12 uur was het dan zover…. Ons ‘netwerk/schoolreisje’ naar Rotterdam. Er was een mooie opkomst vanuit de leden, en er waren twee belangstellenden te weten; Mayke Munten en Sanne Oude Nijhuis.

Onze reisleidster Anet Schurink van GSG Architecten had een mooi programma samengesteld, waarbij een aantal hoogtepunten op architectonisch gebied aan bod kwam.

De bus van ‘Effe Weg’ – wie van ons had ooit gedacht daar nog een keer in te zitten 😉 – stond op ons te wachten op het carpoolterrein van de Kayersdijk en iedereen was mooi op tijd aanwezig. Een heuse ‘snoepzak voor onderweg’ en een lunchpakket completeerden ons schoolreisje gevoel.

Na een kleine detour om aspirant lid Mirka de Ridder op te halen kwamen we aan op het Centraal Station van Rotterdam. In de bus had Anet al veel verteld over de achtergrond van deze ‘patatzak’ dus we hoefden alleen maar rond te lopen en om ons heen te kijken.
Na het CS bracht chauffeur Algerd ons naar de Markthallen, op het moment toeristische trekpleister numero uno van Rotterdam. Gelukkig waren we op een maandag, dus kon er gewoon lekker rondgestruind worden zonder over de hoofden te hoeven lopen. In de weekenden schijnt dat wel anders te zijn. De gastheer van Pinchos ontving ons op ‘zijn dakterras’ met een glaasje bubbels en Anet vertelde over het ontstaan van deze markthallen, waarna we naar de 10e verdieping gingen voor een prachtig doorkijkje van bovenaf.

pinchos  markthal1  kubus  kubus lilian  holland america lijn
Aansluitend bezochten we de beroemde kubuswoningen, gebouwd in de jaren 80.

Vervolgens stond een wandeling naar de Leuvenhaven op het programma, waar de watertaxi’s op ons lagen te wachten voor een spetterend tochtje naar Hotel New York. De weergoden waren ons dusdanig gunstig gezind dat we het complete terras over konden nemen voor wijn en happen (oké, soms ook koffie en thee).

Het diner dat ons geserveerd werd was heerlijk en meer dan voldoende om de zware terugreis door te komen, want Nederland zou Nederland niet zijn als we niet tenminste één file zouden treffen.
We werden niet teleurgesteld, bij Stroe stonden we vast. En over niet teleurgesteld zijn, het was een topdag, met mooi weer, een mooie stad en een mooi netwerk!

Verslag: Eline Bredels