Onze bijeenkomst van mei stond in het teken van het kijken achter de schermen van een grote onderneming: Burgers’ Zoo in Arnhem. Vanwege het prachtige weer en natuurlijk de vele interessante dieren hadden een aantal van onze leden besloten al vroeg te komen om zo veel mogelijk te zien van deze prachtige dierentuin.

Het inhoudelijke programma startte om vier uur met een presentatie door Alex van Hooff, directeur van dit familiebedrijf. Het was een boeiend verhaal over de geschiedenis van het bedrijf, zijn visie op leiderschap, bedrijfsvoering en zijn persoonlijke missie om de natuur bekend en geliefd te maken bij iedereen. Voorbeelden van zijn betrokkenheid en enthousiasme zijn onder andere zijn steun aan een natuurreservaat in Belize en het toekennen van geldprijzen aan jonge mensen met een missie.

Na de presentatie kregen we een rondleiding door een vrijwilliger, Geert, die ons niet alleen vertelde over de planten en de dieren in de Bush en Ocean, maar ons ook liet zien welke technieken er nodig zijn om een aquarium met deze afmetingen in stand te houden. Daarbij benadrukte hij de kwetsbaarheid van het koraal en wat er nodig is om het koraal gezond te houden.

 

 

 

Het was een unieke kans om de structuur van het aquarium, de haaien en het koraal van bovenaf te bekijken.

 

Zoals altijd combineerden we de inhoudelijke kant van de bijeenkomst met een diner. In een ontspannen sfeer werd er volop genetwerkt bij het oosters buffet in het restaurant van de Bush.