Maandag 9 maart jl. waren wij te gast bij UVON lid Yolanda Degen om een kijkje te nemen bij Pot verhuizingen in Amersfoort. Dit bezoek werd gecombineerd met de Algemene Leden Vergadering van Uvon Gelderland.

Voorzitter Judith bedankte Yolanda Degen voor de uitnodiging om dit mooie bedrijf te mogen bekijken. Ook stelde Wim Pot zich voor. Tijdens de koffie met wat lekkers kreeg Yolanda het woord.

Koninklijk verhuisbedrijf Pot is lid van de Uvon via verhuisbedrijf Witteveen uit Apeldoorn. Witteveen is al 55 jaar een erkend verhuisbedrijf in Apeldoorn. De man van Yolanda was hier 40 jaar werkzaam en heeft samen met haar het bedrijf 12 jaar geleden overgenomen, omdat er geen opvolging was bij Witteveen. Helaas is de man van Yolanda 7,5 jaar geleden overleden en kwam zij er plotseling alleen voor te staan. Ook begon in 2008/2009 de crisis en waren verhuisondernemingen een van de eerste die daarmee te maken kregen en ging het daardoor steeds slechter. Toen ook nog de moeder van Yolanda overleed drong het tot Yolanda door dat zij dit financieel en fysiek niet alleen zou trekken. Ook wilde zij zekerheid bieden voor haar personeel om hun baan te behouden.

In die periode heeft zij contact gezocht met Wim Pot voor een fusie tussen Witteveen Apeldoorn en Pot Amersfoort. Omdat Wim Pot zich graag in Apeldoorn wilde blijven vestigen was dit een goed plan en voor Yolanda wennen om het niet meer alleen voor het zeggen te hebben. Maar zoals ze zelf zo mooi zegt 1 stap terug geeft 2 stappen vooruit.

Yolanda gaf toen het woord aan Wim Pot.
Wim Pot is de 4e generatie samen met zijn neef. In 1905 is de familie begonnen met een ijsfabriekje in Amersfoort en omdat ijs niet het hele jaar door verkocht werd, werd de ijskar regelmatig gebruikt voor transport. Vanaf 1930 zijn ze zich gaan specialiseren in het verhuizen tot 1970 en toen is het aan 3 zonen verkocht (1 van die zonen was de vader van Wim). Daarna volgden er overnames zoals Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Apeldoorn en binnenkort ook Zeist. Pot verhuizingen staat voor verhuizingen in binnen en buitenland, projectverplaatsing bedrijven, immigratie verpakkingen, verwarmde inboedel opslag, vervoer antieke kunstvoorwerpen en verkoop diverse verpakkingsmaterialen. Pot is bij Koninklijke beschikking hofleverancier. Pot verhuizingen is tijdens de crisis juist niet ingekrompen maar gegroeid door goed management.

Pot gaat voor kwaliteit met een minimale score van een 8. De vraag werd gesteld waarin Pot zich onderscheid. Het leveren van kwaliteit, maatschappelijke betrokkenheid en veel netwerken dragen bij de gunfactor te verdienen.

Nieuwe werknemers worden geselecteerd op normen en waarden en flexibel zijn, en intern en extern opgeleid. Pot onderscheid zich door maatschappelijke betrokkenheid en is bij veel projecten betrokken. Mensen vinden het fijn hier te werken.

Na al deze interessante informatie volgt een rondleiding in het grote magazijn en gaan Anet en Eline via een hoogwerker de lucht in. Er wordt ons onder andere verteld wat er allemaal gedaan wordt om de opgeslagen goederen in goede staat te houden. Vooral de temperatuur is daarvoor van groot belang. Ook wordt de speciale vrachtwagen getoond waar kunst en schilderijen in vervoerd worden.

Kortom een zeer interessant en leuk bezoek.

Daarna verplaatste wij ons naar Van der Valk Hotel Amersfoort een paar minuutjes verderop, voor een heerlijk diner.

Aansluitend aan het diner volgde de Algemene Leden Vergadering.

Verslag: Ingrid Pouw