Een avond samen met een ander vrouwennetwerk uit Apeldoorn, dat leek het bestuur wel een goed idee. En een goed idee moet je uitvoeren dus zo gezegd zo gedaan.

Op maandag 8 juni jl. was het zo ver. Een gezamenlijke bijeenkomst met Ladies Business Apeldoorn in de City Lounge in Apeldoorn.

Het weer had voor een mooi voorprogramma gezorgd, we konden ons bubbeltje drinken op het pas geopende terras van de City Lounge. De dames van Uvon werden bij binnenkomst voorzien van een rood hart en dames van LBA kregen een zilver exemplaar. Op die manier konden we goed zien wie van welk netwerk was en gericht een gesprek aanknopen. Dat bleek ook geen enkele moeite, er werd al snel goed genetwerkt.

DSC04635 DSC04626

Tijdens het aperitief werden er ook een aantal introducees voorgesteld en werd ons nieuwe lid Mayke Munten geïnstalleerd.

Er werd een voorwoord uitgesproken door onze voorzitter Judith Lohn en ook de voorzitter van LBA, Carolien de Oliveira Marreiros, wenste ons een mooie avond.

Na het aperitief werden we door Mark Reiman, één van de 2 entrepreneurs @CityLounge, meegenomen voor een tour door de kelders. Helaas waren de dames meer in de ban van de entourage dan van Mark en werd de tour uitgesteld tot na het diner.

Het diner vond plaats in de Gouden Kluis waar wij vrij plaats konden nemen en direct voorzien werden van een heerlijk wijntje en een “flat or sparkling?” glas water. Het voorgerecht, een combi van een geitenkaas salade en een overheerlijke carpaccio, was een mooie opvolger van ons aperitief en werd opgevolgd door een mals stukje vlees omhuld met courgette op een heerlijk pureetje met aardappeltjes.

Na het hoofdgerecht kon Mark eindelijk de aandacht van de dames vangen en nam hij ons mee door de kluizen van het voormalige Rabobank gebouw.

DSC04686

Normaal gesproken worden ruimtes zoals deze dicht gegooid, maar een paar ondernemende mannen hadden het idee opgevat om deze ruimtes te gaan gebruiken als business club en zo doende zijn ze behouden gebleven. De kluisdeuren en een aantal kleinere kluisjes herinneren ons nog aan het vroegere gebruik als bank.

DSC04652 DSC04696

Buiten de diverse lounge-ruimtes (die allemaal bijzonder sfeervol en luxe zijn ingericht), beschikt de City Lounge ook nog over  50 geklimatiseerde wijnkelders waar business club leden hun eigen collectie kunnen bewaren of drinken samen met gasten/relaties. Wat een mooie ruimtes, en wat bijzonder om te zien.

Ook de whisky drinkende ondernemer kan hier terecht, want speciaal voor deze groep is er een heuse gentlemen’s room gemaakt. De perfecte plek voor een samenkomst met een select gezelschap in een ongedwongen sfeer.

Bij terug komst in de Gouden Kluis was er een tafelschikking gemaakt. Dames van Uvon en LBA zaten hierdoor mooi gemixt door elkaar wat ook weer mogelijkheden schepte om te netwerken. Vervolgens, tijdens de koffie en thee, kwam onze gespreksleider van vanavond aan het woord.

Chanti Janssen, Directeur van Ondernemers in Bedrijf vertelde ons over haar achtergrond (29 jaar, 3 kinderen, leukemie, ondernemersgezin, samen met broertje OinB opgericht), en nam vervolgens de leiding over onze ‘Netwerk draait Door’ avond.

Allereerst mochten onze beide voorzitters vooraan plaats nemen, en werden ze flink aan de tand gevoeld over hun functie als voorzitter van een vrouwennetwerk. Waarom doe je het? Neemt het veel tijd in beslag? Hoe belangrijk vind je het? Vragen waardoor de dames hun passie én hun visie en missie  goed met ons konden delen en waardoor wij een mooi beeld kregen wat zo’n bestuursfunctie inhoud en hoeveel tijd ermee gemoeid is wanneer je het (voor iedereen) goed wilt doen.

Nadat onze voorzitters het spits hadden afgebeten was het tijd voor een aantal dames om plaats te nemen voor een kijkje in hun keuken.

De gelukkige dames vanuit Uvon: Anet Schurink, GSG Architecten en Gabriëlle Kaptein, Arka Media

Vanuit Ladies Business Apeldoorn: Annemarie Huisman, Buro Huisman en Toorenaar en Erna Hommes, Gelre Ziekenhuizen

Chanti legde de dames een aantal vragen en stellingen voor waar vervolgens de overige dames vanuit de zaal hun eigen visie/mening over konden geven. Dit zorgde af en toe voor mooie interactie onderling.

De avond liep door het super mooie begin op het terras en de gezelligheid enigszins uit, waardoor we helaas geen tijd meer hadden om afsluitend nog gericht te netwerken, maar al met al was het een hele geslaagde gezamenlijke bijeenkomst. Wie weet wat de toekomst brengt!

 

Verslag: Cynthia de Haan